Sunday, August 10, 2008

~ Hari Semalam ~

Tak tahu la kenape sejak akhir2 ni aku mudah mengalirkan air mata. Mudah terasa dengan. Semalam, aku baru lepas habis jawab paper EDu3616. Aku rasa pelik dengan diri aku. Aku asyik nak ketawa, asyik buat lawak, kadang2 tu rasa macam bukan diri aku. Aku cuba nak control tapi tak boleh. Aku pikir, kalau aku terlampau happy sangat, mesti aku akan menangis..

Aku cek balik diri aku. Memang aku tertekan masa tu. Jadi aku memilih untuk gelak dan main2. Sampaikan masa meeting pun aku tak concentrate dan main2 dalam meeting. Pastu, ade hamba Allah marah aku sebab main2 dalam meeting. Aku diam. Memang terasa sebab dia tak pernah marah aku.

Aku diam dan memendam. Terus memendam. Akhirnya aku terpaksa keluar dari meeting sebab air mata dah tak tertahan. Akhirnya aku menangis.. Menangis semahu-mahunya.. Memang aku tertekan.. Tertekan dengan kerja aku.. Dengan study aku.. Aku tak banyak study calculus.. Aku betul2 risau masa tu.. Bila aku tengok kawan2 aku study, aku sedih sebab masa tu aku tengah meeting.. Kepala semakin berat.. Fokus mula hilang..

Aku menangis... dan terus menangis sampai pedih mata aku..

Aku balik bilik.. Selepas solat, aku tenang sikit. Lepas tu aku tidur sekejap sebab nak hilangkan beban kat kepala aku. Aku bangun balik dan terus study. Tapi memang Allah nak uji aku. Aku terlampau mengantuk sampai tersengguk bila buat latihan. Tapi salah aku jugak sebab tak basuh muka. huhu. takpe2. Lain kali cuci muka dulu ye nedy.

Pukul 8.20 aku keluar melangkah untuk pergi ke DK 5. Tapi.. Bus takde. Aku takde pilihan lain. Aku dan Sya (sama group) terpaksa jalan kaki dari K5 ke DK 5. memang kitorang 'berjogging' pagi tu. Sampai kat Fakulti Ekologi, bus sampai.. kitorang pun naik walaupun kene jalan kaki lagi untuk sampai ke DK 5..huhu

Alhamdulillah aku dapat jawab paper Calculus dengan baik. Takde la sampai blank. Kalau blank, memang aku 'meleleh' lagi la. Aku tak mengharap sangat dapat full marks dalam test Calculus ni. Asalkan dapat yang terbaik pun dah terlampau cukup bagi aku. Memandangkan aku memang takde masa study.

Moral :
1) Patutnya aku kene citer masalah aku kat orang. Kalau tak, takde la aku menangis teruk semalam.
2) Jangan study last minute. Kena slalu stay up malam walaupun takde test. huhu
3) Selalu bersenam. Sebab pancit masa jalan dari K5 ke DK5.. haha
4) Sebuzy mana pun kita, usahakan jugak cari masa untuk study walaupun sekejap. Kemudian tawakal kepada Allah dan mengharapkan keberkatan dari apa yang kita usahakan.
5) Jangan main2 dalam meeting.. huhu (minta maaf ek kat hamba Allah tadi tu..sori..)

11 comments:

diya rubi tomey (malas nak sign in) said...

huit beb, rileks sudeh.. aku rasa org tu pown tensen agknyer.. kuikuikui

syabas bete.. tumhare calculus acche jawaab sahih hey.. lekin mera calculus, bilkul margayi..

uwa~ aku menangis ( dlm hati sudeh..)

ps: buang word verification ini.. aku x suker..

Faer/Farhan/Unown F/Gyan said...

Salam. Hi nedy. Jgn tention k. Solat hajats bebanyak~

eM. said...

ehem..org kat atas ni...

AKU said...

x tw nk nasihat pe kt nedy...
sbb sy pon bukan pandai sgt...
juz nk ckap sket...
senyum limaaaaa....=)

Edward The Great said...

ngeee... aku la org yg mrh nedy tu. sory nedy. sebenarnya aku pun tension mlm tu.meting yg patutnya leh setel dlm masa sejam pun jd lama sgt. sbb masing2 xbg komitment ar.semua org main2 time meting 2.aku pas meting tu baru stat study calculus.sebelum tu xstudy ape pun lg.

sowe ek....

aDyLL said...

kdg2 ku rase blog ni telalu jujur pon ade..
nedy x cite sape org yg marah dye..
tapi org tu ngaku..
dan akhirnya terjawab persoalan kitorang yg xtaw..
heheh..
kwn2..lehe n nedy,
bykkn bersabar..
tym bz mmg trk sgt..
tp ape2 pn pk kite kn hadapinye..
wlupon sesusah mane pn keje tu..

senyum slalu k..
=))

-hidup ini satu pembelajaran-

- N a D i A - said...

wah wah wah..banyaknye komen.. aku ingat korang tak bace blog aku..huhu..

to diya
aku tau la ko suke hindustan.. tapi jgn la speaking hindustan kat cni..aku tak paham..huhu..lain kali translatekan ek..hehe.guro jer..


to faer
thanks for the advise!!


to em.
orang kat atas memang begitu..huhu


to aku
senyum limaaa!!!
tapi xmo jadi duta darlie..
haha


to edward the great
yg lepas tu lepas la..
huhu..


to adyll
nasihat yg berguna dari adyll...
thanks!!

Edward The Great said...

ngeee...

sara chan said...

sabo3~
tyme2 critical cmtu pape pn ley jd..
tp nangis pn ukay juge..
sbb ianye ley release kan kit emosi yg trpendam tu..
saba je la yep..
chayoxs2!!
^_^
ak nak postt baruu dr muu!!
hehe ;P~

Aku.com said...

setiap y berlaku adalah y terbaik...

Anonymous said...

Uish.. sedeh gak bace cerita ko nih.. Kalo inam bca pun mesti dia sedih..