Friday, June 11, 2010

Tua or matang?

Assalamualaikum...

Dengan ini aku telah mula menulis blog setelah sekian lama menghilangkan diri selama hampir 3 bulan.. Aish, lama betul menghilang.. pergi mana?? hehe.. tak pergi mana-mana pun.. aku kat sini jugak.. cuma aku tak cukup tangan nak update blog aku.. tu sebab blog ni bersawang.. so aku buat post baru ni sebab nak buang balik sawang-sawang ni.. haha..

Kalau sebelum ni aku tinggal kat UPM, sekarang ni aku dah tak dok sana dah.. sebab ape? sebab aku dah bergraduate.. yeah.. tahniah pada diri sendiri kerana berjaya bertahan selama 3 tahun di sana.. memang banyak kenangan dan pengalaman yang aku dapat dan aku tak dapat nak senaraikan semua sebab banyak sangat.. hehe..

Tapi kan, kalau dah tak tinggal UPM, tinggal kat mana sekarang? yeah.. ini baik punya soalan.. haha.. aku kat bandar tasik selatan sekarang (tetiba je ade lagu latar cinta bandar tasik selatan..) huhu..

Jap jap.. buat ape kat sana? haha.. meh la aku cakap straight to the point.. aku dah dapat kerja dah.. alhamdulillah.. maka, aku telah pun mengubah status aku dari seorang student ke seorang wanita bekerjaya.. waahhh... tak percaya aku mula2 tu... tapi itu la yang dinamakan takdir Allah..

Actually banyak benda aku nak cerita.. tapi aku nak citer satu-satu dulu la ye.. untuk post kali ni, aku nak citer pasal budak ofis aku...

minggu ke-2 kerja..

dari kiri : su, aku, kak ain (dulu digelar dgn nama kak zek.. =p), yaya, mimi..


baru ambil gambar ni jumaat lepas..
dr kiri : kak ummi, wani, aku, su, yaya..

Alhamdulillah dapat kawan yang best-best, happy je selalu walaupun asyik tension kerana berdepan dgn error setiap hari isnin sampai jumaat.. huhu..

Ade sekali tu, kitorang bersembang la tentang "ape yang terlintas di fikiran ko terhadap aku bila first time kita berkenalan?".. so, bila ditujukan kepada aku, kebanyakan komen yang aku dapat, "nadia macam budak2.." alhamdulillah... maknanye aku ni awet muda la ek?.. hehe.. tapi hanya su je cakap camni.. "first time aku tengok ko, aku ingat umur ko 25-26 tahun.."

"ye ker?" aku pun buat muka pelik dan dalam hati aku kata, "tua sangat ke aku ni? T-T"

"Ko nampak matang sebab cara ko bawak diri tu macam orang matang.. pastu ko berkawan pun dengan orang matang.. tu sebab secara automatik ko pun nampak matang.." okey.. ini mungkin sebab aku banyak berkawan dengan bebudak diploma especially kak shamsiah yang dah berkahwin dan dah ade 1 anak + 1 lagi dalam kandungan.. huhu..

tak ape la.. itu pendapat masing-masing.. tapi lepas ni kene cari makanan tambahan untuk awet muda ni.. haha =p

p/s : semoga kak shamsiah melahirkan anak keduanya dengan selamat... harap2 anak pompuan ye~ hehe

6 comments:

i M a Z a i M i said...

nedy dah keje ea..
keje kat ne nedy? nway nedy..all the best ea in ur future life ;)

Izzahsakinah™ said...

dua2 kot. heh he =p *lariiii~*

p/s selamat bekerja dengan gigih! Nedy, rinduuu!

Fær.han/Unown F/Gyan said...

Yeay! Nedy da keje! 1st gaji t blanje~

- A i D a N N a D i A - said...

ima..

dah kerja dah.. ;)
amiin.. thanks ima~
ima pun all the best gak... =)

- A i D a N N a D i A - said...

nad..

huh.. dua2?? camne tu ek? hehehe

thanks nad.. rindu nad jugak... =)

- A i D a N N a D i A - said...

faer..

insyaAllah klu ade rezeki... =)