Saturday, January 1, 2011

Permata bernama wanita..

Assalamualaikum..

Aku ambil artikel ni dari MusLimDairYZ.Com.. nak buat artikel sendiri, tak reti.. so just bagi link je la kat korang.. hehe..

Antara ayat-ayat yang aku suka dalam artikel ni :

Tidakkah seorang wanita sedar bahwa mereka adalah hadiah ,anugerah,nikmat daripada Allah yang sangat besar dan tinggi nilainya di sisi Allah Yang Maha Kuasa. Mereka tidak dicipta untuk memimpin tetapi dipimpin,dijaga,dilindungi dan dipelihara.
(MusLimDairYZ.Com)


Tapi ayat ni yang paling aku suka..

Allah telah menetapkan jika jodoh telah ditetapkan pasti akan dicampakkan rasa tenteram ,tenang,yakin,percaya bahwa mereka adalah jodoh yang ditetapkan Allah. Allah telah memberi jaminan bahwa Dia akan mencampakan rasa tenang terhadap setiap pasangan yang telah ditetapkan oleh-Nya.
(MusLimDairYZ.Com)


Nak baca keseluruhan, klik sini..

7 comments:

student said...

nice entry..menenangkan hati..serius!

- A i D a N N a D i A - said...

thanks..
simple artikel je pun.. hehe

Fær.han/Unown F/Gyan said...

Hehe kalo jumpe someone tu neves, mungkin bukan itu calon yang ditetapkan :>

ShakirShafiee™ said...

suka.. hihi

- A i D a N N a D i A - said...

to faer :

haha.. kalau nak jumpa tu mmg la perlu neves.. tapi kalau lepas tu kita rasa selesa, camne? hehe..

- A i D a N N a D i A - said...

to shakir :

suke?? hehe..

k.nazi said...

suke ayat tu nedy.. :))