Saturday, October 10, 2009

Happy birthday....

Bismillahirrahmaanirrahiim..

Hari ini dengan rasminya umur saya bertambah satu lagi tahun.. dah umur 21 tahun dah.. tapi kalau di terbalikkan nombor itu, saya baru lagi 12 tahun..haha...

Firstly, terima kasih kepada mak dan ayah sebab wish bufday kakak.. rindunyer kat umah... sabo2.. lagi satu bulan lebih jer lagi... huhu.. touching nyer baca mesej mak saya..

"Selamat menyambut ulang tahun yang ke 21. Semoga panjang umur, murah rezeki. Jadi anak yang solehah, anak yang bijak dan cantik. Cepat2 dapat jodoh."

Amiin~~

Terima kasih juga kepada muim sebab beli kek untuk saya.. ingatkan dia lupa sebab dia busy dengan projek dia.. terima kasih ek muim...


Tak lupa juga kepada kengkawan yang join sambut bufday.. Kak ami, kak azu, kak nazi, dila, diya, nuri and anja.. terima kasih ek korang sume.. Kepada sya, terima kasih gak ingat bufday nedy walaupun tak join semalam.. saya sayang korang sume... =)

Terima kasih gak kepada kengkawan yang wish bufday by sms.. really appreciated it...(banyak pulak terima kasihnyer.. cam penghargaan pulak..hehe)

Semalam lepak kat bilik kak ami.. makan megi.. seronok betul.. lepas tu kak ami bagi present yg sangat comel dan amat memberi makna bagi nedy.. terima kasih banyak2 yer kak ami...

Ape ek saya doakan sempena bufday kali ni? sebenarnya 3 perkara yang saya nak lepas graduate nanti.. 1) sambung belajar 2) kerja 3) kahwin.... tapi kan.. saya nak yang mana dulu ek?

Kerja dulu, pastu sambung belajar, pastu baru kahwin...gitu ek? ker kahwin dulu, baru sambung belajar....? sempat ke nak sambung belajar kalau dah kawen... kerja pun belum tentu boleh...huhu~

Takpe la.. bak kata kak diha, "Yang penting belajar rajin2 dulu.. lepas tu baru pikir lepas ni nedy nak buat apa.. kalau pikir sekarang tapi belajar entah kemana, susah gak kan?" betul betul betul...

"Umur itu amanah.." Semakin umur kita meningkat, semakin banyak tanggungjawab yang perlu kita pikul.. bukan sahaja sebagai seorang student dan anak semata2, tapi sebagai hamba Allah.. lagipun Dia yang memberi saya peluang lagi satu tahun.. maknanya saya perlu berusaha lagi untuk menjadi yang terbaik di dunia dan di akhirat.. insyaAllah


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


tapi kan, umur saya dah 21 tahun.. jadi boleh la saya pikir pasal kawen kan... betul tak mak???hehe

7 comments:

Fær.han/Unown F/Gyan said...

Selamat Hari Lahir nedy~ wahahaha~ dah tua~ *tp aku lg tua...huhuhu*

Semoga hidup lebih ceria ^_^

My Heart said...

Selamat Hari Lahir =)
ooh..kita beza 5 hari...(sape lg tua, teka..)

izzahsakinah said...

Nedy, happy birthday!
aa. orang tunggu gak nak dapat jemputan yang tu ;)

aDyLLa OmaR said...

epy besday nedy~

- A i D a N N a D i A - said...

to faer :
thanks.. ko memang dah tua pun...haha

to tiqah :
thanks.. rasanya saya kot lagi tua..ngeh2x

to nad :
tunggu yg mana tu nad?hehe

to dila :
thanks dila.. =)

izwan7 said...

owh hepi 21st birthday~

- A i D a N N a D i A - said...

to izwan7 :
thanks..