Friday, October 9, 2009

Tak tau la citer pasal ape ni...

Bismillahirahmaanirrahiim..

Kesibukan yang melanda dari cuti raya lepas sehingga sekarang buat saya tak sempat nak update blog.. Kadang2 tak bukak pun facebook sebab takde masa nak main benda2 tu semua...

Test 2 dah abis dah... lega la skit... sekarang ni nak tumpu pada projek database yang tak habis2 lagi... aiyoo... insyaAllah dapat habiskan next week kot....huhu

Tengah pening pasal projek database, bertambah sakit kepala bila pikir pasal projek final year pulak... huhu.. tengah dok siapkan projek database, kawan saya datang kat saya dan tanya "Ko dah pilih dah projek final year?"

Adoi.. bukannye ape... saya tak pikir lagi pasal projek ni.. projek yang ada kat depan mata pun belum siap lagi.... Lepas tu masing2 bercerita tentang tajuk projek final year.. Apa modul nak dimasukkan lah.. siap nak buat sms alert la.. itu la.. ini la...

Saya yang mendengar pun cam resah jer.. yo la.. tajuk pun tak de.. camne nak nak plan projek saya..huhu.. akhirnya, saya pun pergi la jumpa supervisor saya.. nak bincang pasal projek final year... mana tahu dia boleh tolong..

Alhamdulillah.. bila jumpa supervisor, dia kata dia nak bagi user requirement.. ini bermakna saya tak perlu pikirkan tajuk kerana supervisor saya dah bagi tajuk kat saya...hehe.. tapi saya kene buat yang terbaik untuk projek ini sebab saya ada real user dan saya akan bakal meeting dengan user saya pada next week... wah wah.. dah busy lagi la saya nanti...huhu...

Hari khamis lepas (1/10), saya dah mula memakai braces..huhu.. mula2 pakai tak rasa sakit.. tapi bila dah lama2, baru rasa ngilu kat gigi...huhu... masa tu memang sakit la.. sampai makan ubat tahan sakit sebab sakit sangat...huhu..

Masa kat klinik tu, nurse suruh saya pilih warna untuk braces saya.. mulanya saya pilih warna putih sebab nak bagi nampak natural.. tapi nurse tu pulak kata, "Adik, pilih la warna terang sikit.. baru la nampak style..." atas nasihat yang diberikan, saya pun memilih warna merah...hehe

Bila lama2 dah pakai, rasa macam dah selesa la pulak dengan braces ni.. siap makan kfc lagi semalam dengan kak ami, diya dan sya..huhu sampai kawan kelas saya pelik tengok saya masa hari kedua saya pakai braces.. "Nedy, ko tak sakit ke pakai braces tu, siap boleh gelak2 lagi.. makan pun selamba jer... kawan aku dulu masa first day pakai braces, makan bubur je tau.. lepas tu senyap jer dia.. tak banyak cakap.." huhu.. entah la.. no komen...

p/s : kak ami.. nedy dah update blog dah.. huhu..

4 comments:

i M a Z a i M i said...

tak yah pantang2 mkn nedy..bedal je :P

*warna merah mmg cantik :P

- A i D a N N a D i A - said...

haha...memang tak pantang pun...ngeh2x~~

aDyLLa OmaR said...

hee..
owh..trase nk pakai braces gak..agaga~

amieaffriza said...

aikkk??ade nama ku di akhir post itu..hehe..

tahniah nedy..hupdate slalu ekk=)