Monday, January 11, 2010

Post untuk mengomel...

Assalamualaikum..

Saya tak tahu nak mulakan bagaimana..
Kepala ligat memikirkan perkataan yang ingin diluahkan..
Namun, perkataan ini perlu disusun berhati-hati...
Supaya isi tersirat di hati ini dapat dirasai oleh si pembaca...

Hahaha.. apa yang saya ngomel ni...
Nampak sangat tiada idea untuk bercerita..
Tapi saya suka berkongsi ilmu, kata2..
Saya suka ketengahkan ilmu sambil memberi penghargaan kepada si pemberi ilmu...

Tak kira la siapa.. mak ayah, kawan, pakar motivasi sekali pun..
Saya akan nyatakan nama mereka..
Saya pula tak layak nak bagi motivasi kat orang..
Nak motivasikan diri sendiri pun susah..

Saya ada membaca artikel berkenaan cinta..
Blog Ustaz Pahrol..
Saya ambil petikan dari tulisan dia..

Sebenarnya, pada siapa kita harus cinta?
Pada siapa kita mesti rindu?

Mungkin ada diantara kita yang tertanya-tanya.

Pada kekasih hati?

Setiap hati inginkan kasih-sayang, keadilan, kekayaan,

keindahan dan lain-lain sifat yang mulia, baik dan sempurna.


Ketika dilanda kemiskinan, manusia inginkan kekayaan.

Ketika dipinggirkan, kita inginkan kasih-sayang.

Ketika dizalimi, kita inginkan keadilan.

Hakikat itulah bukti yang sebenarnya manusia cinta dan rindukan Tuhan.

Ketika kasih-sayang terputus atau cinta terkandas,

kita inginkan sambungan…
maka ketika itu sebenarnya kita sedang merindui
Ar Rahman dan Ar Rahim (Allah Yang Maha Pengasih dan Penyayang).


Terkesima juga la bila membaca..
huhu..
Terasa macam saya selalu memikirkan dia
sedangkan saya lupa yang saya harus memikirkan Pencipta dia, Allah s.w.t..

Kesimpulannya, apa2 yang berlaku, kembalilah kepada Allah..
Sekian terima kasih..

p/s : masih speechless..sebab tu lama tak update blog..huhu
p/s^2 : saya perlu kuat untuk minggu ini..dan juga minggu seterusnya..
p/s^3 : mulai post ini, saya mahu letak icon yang cantik dan comel..hehe

icon untuk hari ini : jom kita menjaga hati.. =)

4 comments:

aDyLLa OmaR said...

nice icon..(tu plak yg dipuji ye)
hehe~
ukie nedy..kamon gal..smile oweys :))

Nazirah Sharifuddin said...

maseh ramai yang menanti..

- A i D a N N a D i A - said...

adylla : ok.. =)

kak nazi : tapi tak leh terima org yg menanti lagi..hati masih pada dia.. =(

aMaLiNa asyIKin said...

j0m..jAge hAti