Monday, January 11, 2010

Suatu hari di food court...

Situasi pertama
Saya : nak Ayam Masak Kunyit, bungkus..
Pakcik jaga kat depan : OK..

Beberapa minit kemudian...

Pakcik jaga kat depan : Ayam Goreng, bungkus..
Saya : bukan ni....

Beberapa minit kemudian...

Pakcik jaga kat depan : Ayam Goreng, bungkus..
Saya : xde ker orang nak amik ayam goreng tuh?

Beberapa minit kemudian lagi...

Pakcik jaga kat depan : order ape dik? (sambil memandang saya yang dah lama tunggu)
Saya : order ayam masak kunyit..
Pakcik jaga kat depan : la...ayam goreng la...
Saya : eh, bukan ke lain ayam goreng dengan ayam masak kunyit??
Pakcik jaga kat depan : sama la....
Saya : ?? (buat muka pelik..)

Situasi kedua (pakcik yang sama...)
Saya : nak Nasi Goreng Sotong, bungkus..
Pakcik jaga kat depan : OK..

Beberapa minit kemudian...

Pakcik jaga kat depan : Nasi Goreng Seafood, bungkus..
Saya : bukan ni....

Beberapa minit kemudian...

Pakcik jaga kat depan : Nasi Goreng Seafood, bungkus..
Saya : aku tak order nasi goreng seafood kan?(tetibe je jadi was2) ntah2 jadi cam hari tu...

Beberapa minit kemudian lagi...

Pakcik jaga kat depan : order ape dik? (sambil memandang saya yang dah lama tunggu...lagi??)
Saya : order nasi goreng sotong..
Pakcik jaga kat depan : la...nasi goreng seafood la...
Saya : eh, bukan ke lain nasi goreng sotong dengan nasi goreng seafood??
Pakcik jaga kat depan : sama la...cume bezanya nasi goreng sotong ni takde udang jer
Saya : ?? (buat muka pelik...lagi)

Lepas ni tak tahu la menu ape yang namanya sama...huhu

10 comments:

aDyLLa OmaR said...

cube order nasi goreng ladna plak..
kot2 la dye sebot nasi goreng kuah limpah2..hehe~ (jaat gilew)

lawaks je nedy..hihi~

cawan merah said...

adoi adylla sengal
aku gelak kuat2 ni (walopon tekak sakit gila babeng..)

kedai mana ni weh?
ni yg aku mls nk order ni..
mcm sengal..

i M a Z a i M i said...

hahaha...cuba order ayam goreng..mana tau dy bagi ayam kfc ;P

- A i D a N N a D i A - said...

adylla, nanti aku try order nasi gereng ladna..ngahaha..
nak tahu dia nak panggil ape pulak..
=P

- A i D a N N a D i A - said...

cawan merah, ade la kedai tu wujud kat food court tu..
ko pun selalu g kedai tuh...
huhu..

- A i D a N N a D i A - said...

ima, bagus gak idea tuh..haha
tapi kalau dia panggil ayam original camne ek???
huhu

amieaffriza said...

hahaha..cube order ayam masak kicap..agak2 ape die ckp ekk??

- A i D a N N a D i A - said...

ayam masak hitam kot??
haha

Fær.han/Unown F/Gyan said...

Order: nasik goreng pattaya
Dapat: Nasik goreng + telur dadar
Alasan: Samala, nasik goreng ngan telor kan?

@_@

- A i D a N N a D i A - said...

faer,

haha..betul gak tuh.. =p